Ljubljana

Na seznam člankov

Mednarodni short track speed skating kamp v Celju

Pobudnik in organizator tega mednarodnega kampa je Ivan Pfeifer, ki je ta eksotičen šport (hitrostno drsanje na kratke proge) tudi pripeljal v Drsalni klub Celje. Da se je mednarodni kamp v hitrostnem drsanju izvedel v Celju gre velika zasluga kanadčanu, project managerju Janosu Englertu, ki je izvedbo projekta pripeljal v Celje z zaupanjem Ivanu Pfeiferju in s tem slovenski drsalni zvezi.

V Drsalnem klubu Celje se hitrostno drsanje na kratke proge izvaja dobrih dvajset let. Mednarodni kamp, kot je potekal v Celju, je zelo dobrodošel, saj je zasnovan kot športno-izobraževalni program. Drsalci pridobivajo dodatna znanja tehničnih drsalnih elementov in izmenjujejo izkušnje med seboj, medtem pa se tudi trenerji izobražujejo. Na 10-dnevnem razvojnem kampu so bili udeleženci iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Latvije in Slovenije.

Udeleženci kampa, stari od 6 do 23 let, so pod taktirko reprezentančnih trenerjev dvakrat na dan izvajali program, ki je potekal na celjskem drsališču in Mestnem parku Celje. Za trenerje so bili v večernih urah organizirani seminarji s poudarkom na dirkalni taktiki in strategiji. Na kampu sta bila udeležena dva svetovno znana moderatorja:

Janus Englert, project manager, iz Kanade in Evita Krievāne - ISU Traveling Coach, glavna moderatorka, iz Latvije. Evita Krievāne je visoko usposobljena moderatorka, ISU (International skating union) trenerka z večletnimi izkušnjami kot drsalka, trenerka in vodja. Janos Engleert je trener 5. stopnje z univerzitetno stopnjo trenerstva in večletnimi izkušnjami z nacionalnimi ekipami po vsem svetu. Vključeni so bili tudi trenerji reprezentanc sodelujočih držav.

 »Camp was really great from all aspects - ice conditions, organizing part and participants - skaters and coaches were really motivated and open to learn new things and were interested in improving their skating abilities. Camp had tight schedule and everyone had to do their best to be disciplined and be ready for every practice. This kind of camp is really helpful to improve quickly and be ready to change skating practice by practice. 
In my opinion it was great opportunity to get the best skaters from region together and have a good training group where each athlete can improve on their skating skills and other aspects of skating. These camps really help in training and learning process. In my opinion it was great opportunity to get the best skaters from region together and have a good training group where each athlete can improve on their skating skills and other aspects of skating. These camps really help in training and learning process. It was a great honour for me to be invited to this camp as a coach and I could share my knowledge and expertise regarding my experience with short track technic and coaching skills. » je povedala glavna moderatorka Evita Krievāne, ISU Traveling Coach.

Zadnja dva dneva kampa, torej 20. 8. in 21. 8. 2022, sta bila zaradi izvedbe testnega tekmovanja v hitrostnem drsanju na kratke proge, adrenalinsko obarvana. Hitrostni drsalci na kratke proge so se pomerili s svojimi konkurenti, preizkusili moči in pridobljeno znanje uporabili na ledu (hitrost in taktiko).

Rezultat tega projekta so kakovostna izobraževanja za vse udeležence kampa in izmenjava izkušenj in dobrih praks. Izvajanje projekta pripomore k razvoju in napredku te discipline v jugovzhodni regiji.

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#avgust 2022

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA