Ljubljana

Na seznam člankov

Hitrostni drsalec Komerički na tekmi mladinskega pokala po lestvici navzgor

Tretja tekma mladinskega svetovnega pokala v hitrostnem drsanju na kratke proge (ISU Short Track Junior World Cup) je potekala od 17. do 18. februarja 2024 v Heerenveenu na Nizozemskem. 


Na tekmi je slovenskebarve zastopal Tibor Komerički, član Drsalnega kluba Celje. Najhitrejši slovenski hitrostni drsalec je tekmoval na razdalji 500 in 1000 m ter zasedel 17. mesto oziroma 25. mesto od skupno 43 tekmovalcev. Tudi tretja tekma mladinskega svetovnega pokala je pokazala, da se Komerički lahko meri z najboljšimi hitrostnimi drsalci na kratke proge na svetu. Z uvrstitvijo, ki jo je dosegel na zadnji letošnji tekmi mladinskega pokala, se vidi njegov napredek v primerjavi z lanskoletnim nastopom ter kaže njegov napredek proti najhitrejšim drsalcem. Ta konec tedna čaka mladega hitrostnega drsalca še mladinsko svetovno prvenstvo (World Junior Short Track Speed Skating Championships 2024) v Gdansku na Poljskem.


Njegova klubska kolegica Dina Špan pa je zaradi težav z zdravjem morala odpovedati tako nastop na Nizozemskem kot tudi na Poljskem.

ISU JUNIOR WORLD CUP 3 - Heerenveen 2024

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#februar 2024

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA