Ljubljana

Na seznam člankov

Daša Grm v finalu Svetovnega prvenstva v Milanu!

Ta teden, od 19-25. marca 2018, se v modni prestolnici Italije, mestu Milano, odvija že 108 Svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju. Tako veliko tekmovanje se je v Milano vrnilo po 66 letih, kjer bo v športnem centru Mediolanum Forum gostilo umetnostne drsalce in drsalke s celega sveta, ki se bodo za najvišja odličja borili v 4 disciplinah - moški in ženske posamezno ter v plesnih in športnih parih.

 

Italijani so zelo ponosno na svojo športno zgodovino, Svetovno prvenstvo so gostili že leta 1963 v Cortini d’Ampezzo ter Torinu leta 2010. Za vse udeležence ter spremljevalce so pripravili bogato mešanico italijanske kulture, mode, hrane ter športnih aktivnosti. Letošnjega tekmovanja na najvišjem nivoju se je udeležila tudi predstavnica Slovenije, Daša Grm. Daša se je s skoraj popolnim kratkim program uspela uvrstiti v finale letošnjega Svetovnega prvenstva. Kratki progam je vozila kot prva izmed celotne ženske konkurence ter s 52,43 točkami dosegla 22. mesto in se prebila med 24 najboljših drsalk, ki jih jutri čaka še prosti program.

 

Držimo pesti za dobro uvrstitev tudi v prostem programu!

REZULTATI

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#marec 2018

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA